Solrosor med många knoppar

solros-knoppar3Inser att det är tredje gången jag skriver om solrosor på två veckor. Men de är ju så maffiga och häftiga. Och gula, Gult är trädgårdsfärgen vi älskar att hata! Visst är det lite så?!

solros-knoppar1
Tidigare år har det alltid (vad jag kan minnas) bara varit en blomma på varje solros men i år är det jättemånga knoppar på flera av solrosorna. På en är det 29(!) knoppar. På en och samma solros alltså. Är det normalt!? Oavsett vad så är det vackert med alla knoppar och blommor.

solros-knoppar2
De här solrosorna har jag inte själv sått utan de är självsådda (säger man så?). Solrosorna var också smarta nog att ”poppa” upp bakom den lila anisisopen och inte framför. Åh, vad det är härligt med väluppfostrade växter!

5 tankar kring ”Solrosor med många knoppar

 1. Jessica, grannen

  Återigen klappar jag händerna för dig, dina växter och fina bilder! Klappeliklapp!

 2. Ulrika

  Häftigt!
  Solrosor är fina, man blir så glad av dem, extra glad när det är väluppfostrade blommor, såklart!
  Kram Ulrika

 3. Marina

  Vet inte hur det hände men jag har inte en enda solros i år. Varför??? Ja, jag har inte sått några såklart men fåglarna brukar hjälp mig med sådden. Inte i år.

  Kram

 4. Karin ~ Mina Rum

  Jisses, vilka solrosor du har! Jag har två. Inte lika väluppfostrade som dina eftersom de inte alls passar där de kommer, men inte har jag hjärta att ta bort dem för det.

  Kram!

 5. Fröken Grön

  Otroligt, vilket praktexemplar!
  Här hemma har två självsådda solrosor ploppat upp, som jag flyttade till kryddträdgården.
  Bara en blomma på dem, dock.
  Hoppas du har en skön söndag!
  /Anna-Karin

Kommentarer är stängda.