Trädakuten?

silverparon-bruna-blad5

I våras köpte jag ett silverpäronträd som ser ut att ha trivts bra, men jag har hela tiden tyckt att det varit för lågt. Därför köpte jag ett nytt, högre, i fredags. Det nya trädet satte jag där det gamla stod och det gamla flyttade jag till en annan rabatt. Är du med?

Det här gjorde jag alltså i fredags och redan i söndags eftermiddag såg jag att det gamla trädet fått bruna blad. Bladen är inte helt döda, de sitter kvar på grenarna och är fortfarande lite mjuka. Har googlat men inte lyckats hitta något svar på vad som har hänt. För mycket vatten? För lite vatten? Sjukdom? Stress? Någon som vet?

Jag tycker att jag var noga med att gräva en stor grop så att jag fick med hela rotsystemet. Vattnade rejält i gropen innan jag planterade. Vattnade även efter jag planterat. Jorden i den nya gropen är nog lite tyngre, men ändå lucker. Antalet soltimmar är detsamma som tidigare. 

2 tankar kring ”Trädakuten?

  1. Milo

    Precis detta hände vårt superfina Silverpäronträd i september. Vad gjorde du, har det överlevt eller är det dött, dvs köpa ett nytt :-(
    Kostade 2000sek

  2. Pingback: Istället för olivträd | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.