Vissnesjukan

clematis montana rubens

Nåt hände med min bergklematis ’Clematis Montana’ som jag planterade i mitten av april. Den var hur fin som helst och växte bra, men från en dag till en annan bara ”tvärdödde” den (som vi skulle sagt i Norrland). Jag googlade och hittade info om något som kallas för vissnesjuka, men vet inte om det är det som hänt. Klippte ner den till 10 cm men två veckor senare var det som att den var helt pulveriserad. Det fanns inget kvar av den. Mycket skumt.

Jag åkte till Växthuset i ett annat ärende och frågade då om vad som kunde hänt clematisen, och han jag pratade med trodde inte det var vissnesjukan för det var visst väldigt ovanligt. ”Men som plåster på såren”, sa han, ”får du en ny för 30 kr. Är det ok?”. ”Ehh, ja visst” sa jag. För jag hade ju inte köpt min clematis där, vilket han uppenbarligen trodde. Men inte mig emot, 30 kr istället för 90 är ju ett klipp!

Så nu har jag gjort ett nytt försök och planterat den på nästan samma ställe. Vi får väl se om det går bättre denna gång. Håll en tumme!

Bild 4:
Något som däremot verkar trivas i trädgården är rudbeckia, solhatt. Jag har både Alba (vit) och Magnus (röd) och de vita blommar för fullt med stora vackra blommor!

3 tankar kring ”Vissnesjukan

  1. Pingback: Långblommare | Livet på solsidan

  2. Pingback: Städsegrön klematis? | Livet på solsidan

  3. Pingback: Clematis montana var rubens | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.