Blommig fredag – Äntligen

kokstradgard-fore

ÄNTLIGEN har ytan bakom garaget fått sig en make over! Den här bilden togs för några veckor sedan och  då bestämde jag mig för att det här blir platsen för ett nytt trädgårdsrum och en köksträdgård. Nu har jag kommit en bit på väg. Okej, det är en hel del kvar, men det finns en tydlig (nåja) plan. Det är ju inte alltid det finns det…

kokstradgard-hack

Odlingslådorna som jag själv snickrade ihop har grund- och täckmålats samt invändigt klätts med markduk. Med det avklarat så kunde jag äntligen börja jobba med underlaget. Det gick snabbt. Först jämnade jag till gräsytan, sen la jag en ogräsduk (markduk?) på gräset och ovanpå det ett lager täckbark om cirka 4-5 centimeter. Igår hade jag dessutom trevligt sällskap av fröken nyckelpiga. Hon verkade lite yrvaken där hon vinglade fram bland grässtråna.

kokstradgard-snart

Så här ser det ut just nu och så här ser fortsättningen ut:
– Till vänster är kullen som jag hoppas-hoppas är täckt med vintergröna innan sommaren är slut.
– Längs nederkanten på kullen ska lavendel planteras.
– Bakom den vita korgstolen ska jag plantera en svängd avenbokshäck som ramar in sittplatsen.
– Bakom den svängda häcken blir det plats för kompost och skottkärra.
– På stegen (som ska kapas två steg) ska den vita rosen Polstjärnan klättra. Kan man hoppas på en lycklig symbios med äppelträdet?

Och så klart lite annat lull-lull och förhoppningsvis spirande grönska i lådorna. Det blir bra det!

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Äntligen!

2 tankar kring ”Blommig fredag – Äntligen

  1. Pingback: ”Så länge” | Livet på solsidan

  2. Pingback: Blommig fredag – För ett halvår sen! | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.