Odlingslåda till blivande köksträdgården

virke1

I förrgår utspelade sig den här dialogen på Solsidan. Tror inte att det är så svårt att gissa vem som sa vad.
– Idag har jag köpt virke.
– Virke? Det är ju bara torsdag. Och du dricker ju inte ens grogg.

Vi förstår verkligen inte varandra sambon och jag. Eller rättare sagt. Vi har inte samma typ av humor. Virket i det här fallet är obehandlat trä till odlingslådor – inget annat.

virke2

Anledningen till inköpet hänger ihop med planen att göra en köksträdgård bakom garaget. Och i min köksträdgård vill jag ha lådor att odla i. Visst, pallkragar går lika bra, men i år vill jag bli bättre (inte så svårt…) på att snickra så därför bestämde jag mig för att bygga lådorna själv. Kan själv typ.

virke3

Tre lådor var tanken och tre lådor blev det. Ska jag vara ärlig tog den första odlingslådan ungefär dubbelt så lång tid att snickra ihop som de två andra tillsammans. Men är man nybörjare så är man ;)

Odlingslådorna är i obehandlat trä och ska, när vädret tillåter, oljegrundas och täckmålas i grönt. Jag valde ytterpanel (för dess snygga ruffa råsågade yta) i dimensionen 145×22 till sidorna. Till hörnen en regel i dimensionen 45×45.

Jag är helnöjd med mitt dagsverke! Virket som blev över räcker nog till att snickra två fågelholkar. Hur svårt kan det vara?

2 tankar kring ”Odlingslåda till blivande köksträdgården

  1. Pingback: Blommig fredag – Äntligen | Livet på solsidan

  2. Pingback: Blommig fredag – För ett halvår sen! | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.