Blommig fredag – För ett halvår sen!

ett-halvar-sedan1

För ett halvår sedan fyllde jag år! Hur många år jag fyllde tänker jag inte berätta men det börjar på fyra och slutar på åtta. Nåja, födelsedagen passerade ganska obemärkt förbi. Precis som jag vill ha det. Under dagen hade jag mer fokus på målning av odlingslådorna jag snickrat än på paaarty.

ett-halvar-sedan2

Så här såg det ut några dagar senare när odlingslådorna var på plats i nya köksträdgården. Det är inte klokt hur mycket jord som behövs för att fylla en sån här låda…

Mer information om hur jag gick till väga och vilka planer jag hade för köksträdgården kan du läsa om i ett tidigare Blommig-fredag-inlägg.

ett-halvar-sedan3

Hittade den här uppe-i-luften-vyn över garaget/förrådet som är rätt rolig. Bilden togs tidigare i höstas när vi hyrde en skylift. Förra bilden tog jag vid de två gröna stolarna vilket innebär att odlingslådan du ser på den här bilden är den som är längst till höger på förra bilden. Oj, det blev rörigt. Är du med?!

Thujahäcken som jag skrev om i förra inlägget är också markerad i bilden. Thuja har vi valt som ”ytterväggar” medan vi som ”innerväggar” har valt avenbok. T.ex. är en avenbokshäck planterad i båge, som ryggstöd, bakom stolarna. Den häcken är planterad i år så just nu är den pinnig, men ge den ett halvår eller två så ska det nog bli fason på den.

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat För ett halvår sen!

15 tankar kring ”Blommig fredag – För ett halvår sen!

 1. Ninni

  Just nu ligger här snö….men vi vet att det kommer en vår…!!!
  Därför är det så härligt med en tillbakablick….=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

 2. Anita

  Så snygga dom blev, odlingslådorna. Jag känner igen det där med ”pinnig” avenbokshäck. Vi har en likadan, nyplanterad i år.

  Önskar dig en riktigt fin helg!

 3. Gunilla

  Superfint med odlingslådor och snygga blev de också med lite färg.
  Jag förstår att det gick åt riktigt mycket jord för en säck räcker ju inte långt.

  Trevlig Helg

 4. trädgårdsdrömmen

  Snygga lådor! Visst går det åt mycket jord, känner igen. Varje vår har jag tagit hem pallavis med jord och gödsel för att använda till odling och annat. Men nu för tiden gör jag min egen jord med Bokashimetoden så då behöver jag inte köpa någon längre :)
  Ha en skön fredag!/Anna

 5. Meta

  Vad härligt med en bild så där lite från ovan. det får man ju nästan aldrig se. den visar så mycket fint hos dig.
  Ha n fin dag
  kram Meta

 6. Annika

  Så inspirerad jag blir när jag tittar på dina bilder av vad du gjorde för ett halvår sedan, och sedan kikar vidare på skylift-bilderna och före-bilderna på köksträdgården. Det riktigt kliar i fingrarna och jag har absolut inte tid med någon vinter nu! :) Kommer absolut att återvända hit för mer inspiration, har ”ny” trädgård sedan något år tillbaka och vill göra massor!
  Trevlig helg!
  Annika

 7. Carina

  Ibland är det väldigt bra med ’nakna’ vårbilder. Nu blev strukturen i trädgården så tydlig och överskådlig. Det ser väldigt prydligt ut och lådorna blev ju snygga. Förstår himla väl att de var lika kul att få klart dem som att fira födelsedag. Den är liksom inte så viktig längre – tänker jag i vart fall. Ha en skön helg! /Carina

 8. Veronica

  Varje vår och sommar är jag stamgäst hos K-rauta där jag oftast köper mina säckar med jord.. Nu igen? Säger de…
  Det går åt otroliga mängder till pallkragarna men det är definitivt värt det!

  Eftersom det är vår!!

  Ha en skön helg!

 9. Tittis trädgård

  Så läckert att få se sin trädgård ”lite grann från ovan”. Härligt också med alla pallkragar att odla i. Det finns väl inget bättre än att få äta sina egenodlade grönsaker./ Titti

Kommentarer är stängda.