Blommig fredag – Årets höjdpunkt!

stängt-för-säsongen

Nu har jag bommat igen trädgården för säsongen. På riktigt! Av någon anledning har jag inte kommit till skott tidigare, men med tanke på stormen Svens ankomst kändes igår som en särdeles bra dag för att bomma igen. Penséerna står där de står men allt löst bråte är undanplockat, pergolans (i bakgrunden på bilden) väggar har fått extra förstärkning, syrenen på framsidan har pallats upp med stödbrädor eftersom den höll på att ge med sig när Simone härjade hejvilt för ett tag sedan.

Man skulle kunna tro att stänga trädgården är årets ”Ohöjdpunkt” för en trädgårdsnörd. Och det är det kanske för dig, men inte för mig.

 

Första kaffekoppen på trädäcket

För vintervilan gör att jag har årets trädgårdshöjdpunkt att se fram emot. Den där vårdagen när jag för första gången sätter mig med kaffekoppen på trädäcket och bara känner in. Och vet. Att en hel trädgårdssäsong ligger framför mig. Den dagen är årets höjdpunkt!

I år tänker jag ta vintervila från bloggandet också. Vilan startar nu och planen (vi får väl se om jag kan hålla den) är att den ska vara i 25 dagar. Året ut med andra ord. Jag vill därför önska dig en riktigt, riktigt GOD JUL redan nu och samtidigt passa på att tacka för att du läser och kanske också lämnar en kommentar ibland. Stort tack till dig! ”Ses” nästa år :)

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Årets höjdpunkt!

26 tankar kring ”Blommig fredag – Årets höjdpunkt!

 1. Annika

  Men vilken bra tolkning! Visst är det så att det är en vintrig höjdpunkt att invänta vårens höjdpunkt! :) Och mellanperioden kan man ju använda till att planera nästa säsong.
  Hoppas Sven inte har varit eller blir för grym mot er. Vi har haft en lugn natt och naturen var vackert pudrad av snö när jag vaknade i morse. Det gör så stor skillnad med det vita när man bor ute på landet. Hoppas att det får ligga kvar.
  Han en härlig bloggpaus och God Jul önskar jag dig och sambon. Ser fram emot att få läsa inlägg här igen, men förstår att det kan vara klokt att ta lite paus ibland så att man hinner bli sugen på att skriva igen!
  Kram Annika

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Vad mysigt med snö! Sån har vi inte här, däremot blåser det fortfarande vääääldigt mycket. Lyckligtvis inga skador i trädgården förutom att ett av mina pilstaket vajar rejält. Måste förankra stolparna bättre…
   Önskar dig också en fin julhelg – när den väl kommer!

   Tamara

 2. Katarina /En Grön Sida

  En härlig tolkning som jag känner igen mig i.
  För så är det för mig också, den där vintervilan behövs. Nu kurar jag inomhus medan det stormar därute. Nej, inte bommat igen därute än. En del höst, hm, vinterpyssel kvar. Men sedan… en paus. Fast jag kommer att bläddra bland bilder, låta mig inspireras av ditt och datt här och där. Åh sedan den där första koppen utomhus… Mmmm.
  En riktigt god jul!
  önskar
  Katarina

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Bläddra och sortera bland reportage och bilder står på agendan här också.
   Jag älskar att sortera! Spelar ingen roll vad. Allt går att sortera :)

   Ha en fin jul!
   Tamara

 3. Anita

  Jamen det är väl en riktig höjdpunkt att se fram emot varje år. Hoppas nu att du får en riktigt skön vila och att du får en riktigt fin Jul och Nyårs -helg!

  /Anita

 4. Carina

  Mmm… ..den där första dan när det är underbart, ljuvligt att rensa ogräs – den är härlig. Kaffekoppen får komma ut långt innan dess. Men ogräsrensardan – den är speciell. Fin tolkning du gjort. Har tittat hos några nu och det är otroligt fascinerande hur många varianter av årets höjdpunkt man kan hitta.

  Ha en riktigt skön och god JUL du också! Kram, Carina

 5. Marina

  Jaha, så du ska vila du ;).

  Jag har inte tagit in växterna från Lugnet ännu. Måste verkligen göra det imorgon. Det är ju aldrig ljus när jag är hemma. Eller jo, jag var visserligen hemma två dagar denna veckan men då låg jag på soffan och sov bort en förkylning.

  Ha en underbar jul!

  Kram

 6. Lotta

  Visst är det så att när man har saker att se fram emot så är det riktiga höjdpunkter….ha nu en skön vintervila och många härliga helghöjdpunkter till vi ”ses” igen.
  Kram Lotta

 7. Anette

  Den dagen längtar jag också efter. Förnimmer känslan om ögonen stängs.
  Ha en härlig avslutning på detta året!
  /Anette

 8. Meta

  Visst är det trist när allt bara försvinner men tänk så mycket man hinner fundera och planera då
  Så du har visst rätt.
  Ha en fin andra Advent
  Kram Meta

 9. Veronica

  Visst är det en höjdpunkt :)

  Ha en skön bloggpaus och vi hörs nästa år när vi med spänning ser fram emot Trädgårdssäsongen 2014!

  God jul och gott slut!

  Kram

 10. Almbacken

  Önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år!

  Ja, första kaffet i vårsolen är obeskrivbart härligt. Vilken skön tanke.

  Jag blev faktiskt inspirerad av dig att ta månadsbilder igen. Det är kul att se hur en scen förändras över året.

  Kram,
  Maria

 11. Ulrika/Hällan

  Bra tolkning! Låter bra att kunna sätta punkt så där och vänta på bättre trädgårdstider. Bloggpaus låter inte dumt heller och nu är bästa tiden för det.
  Ha en skön paus, god jul och gott nyår då..;)

 12. Trädgårdstoken

  Oh, ja. Den där första vårdagen är verkligen en höjdare. Trist att du tar en så lång bloggpaus, men jag förstår dig. Känner för att göra detsamma. Hoppas du får en riktigt fin jul!

  Vi hörs!

  Kram/Mia

 13. Carina

  Hejhopp!
  Jag har inte bommat igen trädgården, för den bommade igen sig själv….och jag tappade verkligen trädgårdslusten, men det gör jag varje år….och so tur är så kommer den tillbaka….hoppas hoppas den gör det även nästa år.
  Ha en fortsatt skön advent.
  Kram

 14. Carina

  Hoppsan!
  Jag hängde visst inte med att bloggvilan skulle vara året ut, men jag skickar ändå en god fortsättning på julen-hälsning till dig. Hoppas att du kunnat ta tillvara på bloggvilan och att du haft det gottt.
  Sköt om dig, kram

Kommentarer är stängda.