Blommig fredag – Glädjespridare!

fågelholk2

Den ser inte mycket ut för världen, fågelholken som hänger ovanför garagedörren. Vilket ökenställe tänker du säkert. Men låt inte det ”shabby chickiga” utseendet lura dig, för i den här holken har det minsann pippa… öh, jag menar… har pippifåglarna haft kul. Fågelholken har nämligen inte varit något annat än ett glädjehus i sommar!

Från första parkett, d.v.s. köksfönstret, har sambon och jag (som värsta pensionärsparet) ägnat mycket tid åt att studera hur den ena pilfinkskullen efter den andra lämnat boet. Vad vi kunde se blev det hela fyra kullar i sommar. Snacka om att de roat sig, vårt pilfinkspar! I slutet av mars flyttade de in och redan då såg man att det var äkta K Ä R L E K. Kolla in paret här!

Jag trodde aldrig att jag skulle tycka det var spännande eller intressant med fåglar, men jag har nog blivit lite fågelfrälst. Det är kul med fåglar! Kanske bor det en fågelskådare i mig? I trädgården har vi turen att ha många olika sorters småfåglar och de ger en extra dimension till trädgårdslivet.

fågelholk3

Och det är inte bara fågelholken som varit väl nyttjad i sommar. Även betongbadet gillas av fåglarna. När en hel familj (ja, nu kan jag ju bara anta att de är familj) småfåglar skvätter och flaxar runt i vattnet blir jag glad! Mindre glad blir jag när en stor, fet, skata/kråka/kaja hittar till badplatsen. Men den blir inte långvarig i badet. Det ser jag snabbt till…

Det här är min tolkning av ”Blommig fredag” hos Bland rosor och bladlöss. Idag är temat Glädjespridare!

20 tankar kring ”Blommig fredag – Glädjespridare!

 1. Bland Rosor och Bladlöss

  Men så söta! När de satt på taket såg det ut som de tittade på er, människoskådare! Ni kanske är deras glädjespridare, fast ni kanske tar det lite lugnare på reproduktionfronten :-)
  Kram Hélena

 2. Linda

  Hihihi, jag kom hem med fem nya fågelmatare i går … det ”bara blev så” ;) Älskar fina fågelholkar och din är ljuvlig. Det är underbart när de små liven kommer för att äta. Fast fågelbaden används inte. Jag har sex stycken utställda, men ingen som vill ta sig ett dopp. Vet inte vad jag gör för fel.

  Ha en fin dag
  //Linda

 3. Leena

  Våra fågelholkar är inte lika populära, hittills i alla fall. Vi har sett blåmesar som har varit och besiktigat dem tydligen är de inte i deras smak. Det är jättekul att studera fåglar i trädgården, och extra kul är det när det kommer någon sällsynt gäst så man får slå i fågelboken. Och stackars kajorna är inte välkomna hos oss heller …
  Ha en skön helg!

 4. Annika

  De små pippifåglarna bjuder på mycket naturglädje i trädgården! Härligt att se deras arbete och sedan följa de små när de är flygfärdiga! Jag trodde inte heller att fågellivet var något jag skulle bli fascinerad av, men man kan inte låta bli att glädjas med dem i deras framfart! Riktiga glädjespridare!
  Kram Annika

 5. Anita

  Vilket underbart glädjespridande inlägg! Och fågelparet, jag håller med, det var verkligen äkta kärlek.

  Ha en riktigt skön helg!

 6. Anna-Maria

  Ah jag har hittat en till nyfrälst! Vad kul, känner igen mig i din beskrivning när vi satt och tittade på blåmesungarna som lämnade boet! Fint val. Hoppas du får en bra helg!

 7. Ninni

  Jag älskar också att studera och fotografera samma glädjespridare….dom är så härliga…=)

  Trevlig helg !

  Kram Ninni

 8. Isas Trädgård

  Så UNDERBART med sådana glädjespridare i trädgården !
  Tycker också att det är roligt att följa småfåglarnas liv – blir glad
  av det !
  Ha det så gott och trevlig helg !
  Kram/Isa

 9. Fröken Grön

  Haha, du är för rolig du!
  Men jag håller med om att det är särdeles trivsamt med småfåglar i trädgården.
  Själv står jag och lurpassar på dem med teleobjektivet alltsomoftast.
  Helgkeam till dig!
  /Anna-Karin

 10. Carina

  Vilken härlig glädjespridare och visst är kärleken frikopplad från flashiga boenden mm… Hos mig vill grannarna ha ner så mycket träd det bara går och då försvinner fåglarna. Men vid mammas matbord sitter vi och tittar ut på en ek där de i alla tider matat fåglar… ..och ekorrar och… Där är livat och man kan bli sittande länge. Förstår att ni fastnar och följer! Kram, Carina

 11. Veronica

  Jamenvisst, blir man glad åt småfåglarna i trädgården!
  Värre är det just med de bråkiga stora!
  Jag har massa skator i trädgården och det stora nöjet för dem just denna helg är att släcka mina oljeljus och äta stearinet… Dumma dem!

 12. Pingback: Till glädje för både oss och fåglarna | Livet på solsidan

Kommentarer är stängda.