Husarknapp – världens bästa sommarblomma

husar-knapp-entre2

Med det här inlägget blir det tredje gången jag höjer husarknappen till skyarna. Husarknapp (sanvitalia procumbens) är utan tvekan den bästa sommarblomman. Extremt lättskött och tålig (med tanke på hur lite näring och vatten den får är det ett under att den överlever). Husarknappen blommar dessutom HELA sommaren – utan att du behöver plocka bort vissna blommor. Nu när jag tänker efter har jag inte sett någon vissen blomma. Inte ens på marken. Kanske är de självsanerande!?!

Här och här hittar du de tidigare inläggen om husarknappens förträfflighet.

 

husar-knapp-entre

Egentligen var det inte husarknappen jag tänkte skriva om idag utan det var krukorna jag målade i grönt tidigare i sommar. Jag fick några kommentarer på att man ville se hur krukorna blev när de var färdigmålade. Och så här blev det. Inser nu att man knappt ser krukorna på bilderna. Men det är så här det blir när husarknappen är inblandad. Den snor gärna huvudrollen.

6 tankar kring ”Husarknapp – världens bästa sommarblomma

 1. Fröken Grön

  Den lille husaren ser verkligen trevlig ut.
  Tänk om jag skulle övervinna min skräck mot gult i sommar…

  Krukorna blev toppen, men det förstår du ju att jag tycker! ;-)
  Och det där kvastskaftet blir man smått lycklig av.
  Undrar just om jag ens minns hur man stickar?

  Ha en härlig midsommarhelg!
  Kram från ”Glesbygd”!
  /Anna-Karin

 2. marinapersson72

  Ja, den är ju jättetacksam men kunde den inte komma i någon annan färg?. Det passar inte in med gult här tycker jag.

  Kram

 3. lunasblogg

  Så sant som det är sagt! Ändå har jag bara en i år. Det kommer jag antagligen att ångra i höst när allt annat ser risigt ut och då passar den gula färgen in bättre här än någonsin. Nu i juni har jag den lite i skymundan skäms jag en aning för att säga.
  Trevlig midsommar
  Luna

 4. Tittis trädgård

  Jag brukar ha den varje år…varför har jag glömt den i år??? Den är ju verkligen fin, precis som dina krukor och ditt fantastiska borstskaft…har du stickat själv? Jättegulligt/ Kram Titti

 5. Karin ~ Mina Rum

  Min mor predikar också gärna om husarknappens förträfflighet. Hon hade den på ett jätteknepigt och utsatt läge förra året men den var lika glad ändå. Jag får kanske satsa på att ha det i kruka vid stenpartiet nästa år. I år har jag tagetes men de är lite för röda för att det ska passa riktigt bra.

  Ha en fin midsommar!
  Kram

 6. Ellinor

  Det kunde man inte ana – att inlägget egentligen handlade om krukorna! :-)
  Oavsett fokus så blev det jättefint. Blommorna och krukorna passar verkligen ihop!

  Ha en riktigt fin midsommar!

Kommentarer är stängda.