Japansk blodlönn – torra eller brända blad?

lonn-torra-bruna-blad

Kolla in den japanska blodlönnen (Acer palmatum, ’Atropurpureum’) jag köpte för några veckor sedan. Så här ska väl inte bladen se ut? De ser ut att ha torkat eller bränts i ytterkanterna. Finns här någon lönn-specialist som kan tala om vad som hänt? Jag vill ju att den snygga lönnen ska trivas och må bra!

Jordmånen är kalkrik lerjord (inte det bästa för just lönnar) som jag förbättrat med rhododendronjord och kompost. Lönnen står under ett glanskörsbär där det är morgon- och förmiddagssol. Kan jag ha vattnat för lite? Eller för mycket? Eller är det ”bara” så att lönnens blad bränts i solen? Hilfe tack!

Om man bortser från det bruna i kanterna på bladen så är den japanska lönnen attans snygg ihop med daggkåpans gula blommor.

4 tankar kring ”Japansk blodlönn – torra eller brända blad?

 1. Marie

  Hej!

  När jag köpte min sa dem att den är känslig för sol och vind samt att bladen ofta kan skifta i färg, ibland flera olika färger på samma blad. Jag ville gärna ha den som en vinröd färgklick bland grönt men hade förra våren/sommaren en hel färgkarta i busken :)

  Ljuvlig trädgård du har!

  Marie

 2. Louise

  min såg också ut sån förra året, men i år är den kalas! Skulle tro att det var torka/solsken som gjorde det, men kan även ha varit vinden…

 3. Le petit jardin

  första jag tänkte på var en svampsjukdom som vi har i vår kastanj, men jag vet inte alls om det är så. I år är första året med friska blan…ännu, vilket jag hoppas det förblir. Hoppas på din att det bara är torka.

  De är så snygg i kontrast mot den liegröna daggkåpan

  kram kajsa

Kommentarer är stängda.