Månadsbilder juni 2014

Det är den sjätte juni idag. Var det inte nyss den sjätte maj? Dags för månadsbilder med andra ord. Här kommer bilderna. Grönare än vanligt både bildligt och bokstavligt då jag ”lyckats” få alla bilder grällgröna och oskarpa. Nåja. Du ser nog vad det föreställer ändå…

Vill du se hur vyerna sett ut under hela året klickar du här: Solsidans månadsbilder 2014.

 

bakomgaraget-2014-6

Juni – vy från köksfönstret

Sen förra månaden har den rödbladiga japanska lönnen jag köpte till mig själv tillkommit. Nöjd! Nöjd är jag också över att vi hann hem från Krakow innan de vita väldoftande pionerna Festiva Maxima (till höger) blommat ut.

Den ”aggressiva” marktäckaren penningblad (till vänster) vinner mark och snart är det inte mycket öppen jord kvar. Fast penningbladet kommer bara få ha sitt territorium fram till rabatterna på höger sida. Lagom är bäst.

 

fran-hokarangen-2014-6

Juni – stengången längs med husets långsida.

Avenbokshäcken (till vänster) längs med trädäcket växer så det knakar och det gör även murgrönan på marken. Och daggkåpan till höger. Har aldrig sett dem så höga! Ser du klotet av myrtentry mellan daggkåpsplantorna närmst i bild? Inte jag heller… Tror det är dags för en omplacering. 

 

maackia-2014-6

Juni – vy mot pergolans kortsida

Första året för den här rabatten (gjorde den sent i höstas). Fick ersätta några halvhöga gräs för någon vecka sedan, men annars är jag supernöjd med hur den artar sig. Funkior, ormbunkar och stjärnflocka har spurtat på bra sedan förra månaden.

På pergolans ena stolpe klättrar en klematis ’Nelly Moser’. Den bjuder på värsta blomningen i år. Läcker!

 

fagelbad-2014-6

Juni – mitt i trädgården, vid fågelbadet

Och så den här vyn. Tanken var att vi skulle följa ännu en av mina nya rabatter. Den som är till höger i bild. Men näe, den är jag inte alls nöjd med. Här får det allt växa till sig. Bl.a. de tre havtornsplantorna, ’Hikul’, som jag kommer att klippa i klotform. De är än så länge väldigt små. Men det finns mycket annat fint här. T.ex. lavendelgången ;)

Samtliga månadsbilder för 2014 hittar du under huvudmenyn OM TRÄDGÅRDEN. Eller så klickar du här för att komma direkt till månadsbilderna.

5 tankar kring ”Månadsbilder juni 2014

 1. Anette

  Mysigt med dina flätade skärmar och all sten. Oj, vad det kommer att bli lummigt och blommigt framåt sommaren i alla rabatter. Så fint du gjort och mycket arbete nerlagt.
  Ska bli kul att följa.
  Trevlig helg
  Anette

 2. Josefin

  Vackert alltihop!!! Verkligen kul att se skillnaden månad efter månad:)

  Vad heter gräset på sista bilden längst ner till vänster?

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Tack! Visst är det kul med månadsbilder? Och bra för kom-ihåget ;)
   Jag är inte helt hundra på gräset (har inte min växtlista i närheten), men jag har för mig att det är en bronsstarr som heter Carex comans ’Frosted Curls’. Det är ett toppengräs! Växer så där lagom fort och är jättelätt att dela. Ser dessutom snyggt ut hela året. Köp är mitt råd.

   Tamara

Kommentarer är stängda.