Rör inte mitt tak!

tak-malning

Inför renoveringen av badrummet i källaren har tre hantverkare (elektriker, snickare och rörmokare) varit här och ”rekat”. Samtliga bara skakar på huvudet när jag säger att det ribbade taket i trä – som nog är tänkt att täckas med något annat – ska vara kvar. Men vill du inte ha ett slätt tak? Gips kanske? Och inbyggda spotlights? Näe, så ska vi inte ha det. Tanken är att badrummet ska vara rufft, enkelt med putsade vita väggar och klinker på golvet. Och trätak. Inga krusiduller här inte.

Jag gillar att måla (vilket jag nog skrivit om hundra gånger). Det är kul och man får snabbt resultat. På bilden har jag grundat högra sidan ett varv och man ser redan vilken stor skillnad det blir. Bilden har jag tagit när jag ligger ner på golvet för att vila nacken och begrunda mitt verk. 

Taket blir som det är helt enkelt. Fast nymålat!

12 tankar kring ”Rör inte mitt tak!

 1. Annika

  Det blir bra med trätaket! Härligt med ett rufft badrum som inte ser ut som alla andras! Vi gjorde om vårt badrum för ett år sedan, och jag trivs väldigt bra med det. (Även vi har planktak) Men vårt är nog mycket mera ”standardmässigt” än vad ert kommer att bli. Ert blir nog personligt och mysigt!
  Ha det gott!
  Kram Annika

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Vad skönt att höra att det finns fler som väljer träplank till tak i badrum. Jag tycker det är jättesnyggt! Återstår att se om det blir personligt och mysigt, men det är iaf tanken ;)

   Kram Tamara

 2. Fröken Grön

  Heja ribbat trätak! Hantverkare förstår sig inte på sånt, de vill alltid att allt ska se perfekt ut. Låter iallafall som ett badrum helt i min smak!

  Om ni ska ha badkar kan jag rekommendera den modell vi har i vår källare. Stort för att vara ett standardbadkar! Ni får komma hit och provligga, hihi!

  Kram!
  /Anna-Karin

 3. gerdellen

  Hold på ditt du, taket blir kjempefint! Og bare så mye mer personlig og spennende enn alle standard baderom.
  Det er godt du legger bakhodet nedpå og hviler litt innimellom for tak er tungt å male :)
  Ha en fin kveld!

 4. Mina Gröna Tankar

  Hade varit skillnad om du haft dit en inredare/designer. En sådan hade direkt förstått din tanke. Hantverkare vill göra standard…..
  Taket blir skitsnyggt. Så gjorde vi i sovrummet. Jag hoppas på en badrumsrenovering här inom de närmsta…årtiondet…:)))))

  1. Livet på Solsidan Inläggsförfattare

   Du får börja renoveringen själv. Gör sen lite galet så träder säkert din händige sambo in och ”rättar upp det”. Så hade jag gjort. Om jag haft en händig sambo ;)

Kommentarer är stängda.